Bel mij terug
Aanmelden
ADHD
Iedereen kent in zijn leven periodes van onrust. Rondrennen, de aandacht ergens niet bij kunnen houden, niet luisteren. Het hoort niet alleen bij kinderen. Ook volwassenen kunnen problemen ervaren met organisatie en planning, concentratie, hyperactief en impulsief gedrag. Er kan dan sprake zijn van ADHD. Erkenning van het probleem is de eerste stap. Jezelf voor de gek houden, biedt geen oplossing.
Angststoornis
Veel voorkomende angsten zijn: angst voor pleinen, angst voor kleine ruimtes, hoogtevrees, spinnenfobie, angst om met andere mensen te zijn, angst dat er iets gebeurt als je een bepaalde handeling niet uitvoert.
Autisme Spectrum Stoornis
Autisme Spectrum Stoornis
Depressie en Somberheid
Iedereen voelt zich wel eens rot en verdrietig. . Dat is heel normaal. Als u de klachten die hieronder beschreven staan herkent en ze langer dan 2 weken de hele tijd aanwezig zijn, kan het zijn dat u een depressie heeft.
Persoonlijkheids problemen, Narcisme en Borderline
Iedereen heeft zo zijn of haar eigenaardigheden. Persoonlijke eigenschappen worden pas een probleem als uzelf of uw omgeving er last van heeft.
Psychosegevoeligheid
Psychosegevoeligheid is dat je gevoelig bent om een psychose te krijgen. Een psychose is een toestand waarbij iemand het contact met de werkelijkheid verliest. Men ziet beelden of hoort stemmen die er voor anderen niet zijn. Of iemand is ervan overtuigd dat hij achtervolgd wordt.
Somatoforme stoornis (SOLK)
Het komt vaak voor dat huisartsen en specialisten ook na uitgebreid onderzoek geen verklaring kunnen vinden voor lichamelijke klachten. Toch voelt u deze klachten wel degelijk, u verzint ze niet. We noemen dit soort klachten “Somatisch Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)”.
Trauma en PTSS
Soms gebeuren er heftige dingen in iemands leven. Denk bijvoorbeeld aan een auto-ongeluk, overval of verkrachting. De meeste mensen kunnen een heftige ervaring zelf verwerken. Maar soms lukt dat niet. De herinneringen en de daarbij behorende angstige gevoelens en/of gevoel van machteloosheid blijven terugkomen. Deze klachten kunnen wijzen op een posttraumatische stress-stoornis (PTSS).
Verslaving
Kunt u niet meer zonder alcohol, drugs, gamen of seks? Of kunt u deze zaken moeilijk loslaten? Dan kan het zijn dan u verslaafd bent. Als u ineens stopt, kan het zijn dat u misselijk wordt, gaat transpireren, angstig wordt, gaat trillen of minder goed kan slapen. Dit noemen we “onthoudingsverschijnselen”. U vindt het daarom lastig om te stoppen.
Geen resultaten gevonden